Skip to content
Coronavirus

Alţi cinci pompieri de la Cernavodă confirmaţi cu Covid-19

bacauexpres.ro

Alţi cinci pompieri de la Detaşamentul din Cernavodă au fost confirmaţi cu coronavirus, după ce în urmă cu două zile zece pompieri de la acelaşi detaşament fuseseră diagnosticaţi cu Covid-19. Aceştia sunt asimptomatici, fiind însă internaţi în spital.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, au mai fost confirmaţi cu Covid-19 cinci pompieri din cadrul Detaşamentului Cernavodă, ei fiind internaţi, în stare stabilă, şi fiind asimptomatici.

„În acest sens, facem precizarea că, după primirea rezultatului care indică infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice şi a Direcţiei de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toţi contacţii apropiaţi (conform definiţiei de caz). Menţionăm faptul că nu a fost afectată activitatea Detaşamentului, a fost mărită capacitatea operaţională. Avem resursele necesare pentru toate intervenţiile şi vom răspunde prompt la toate apelurile 112”, a precizat ISU Dobrogea, potrivit News.ro.

Sursa citată a menţionat că s-a făcut decontaminarea tuturor subunităţilor ISU Dobrogea, au fost luate măsuri pentru dezinfecţia şi igienizarea spaţiilor, precum şi a suprafeţelor care sunt atinse frecvent.

În urmă cu două zile, zece pompieri de la Detaşamentul Cernavodă au fost confirmaţi cu Covid-19. Ei au fost internaţi în spital şi sunt asimptomatici.

Un pompier în vârstă de 48 de ani din cadrul Detaşamentului Cernavodă a murit la sfârşitul săptămânii trecute din cauza coronavirusului. El lucra la ISU din 2007, fiind încadrat ca şofer pe autospecialele de stingere.

Bărbatul a fost internat în 12 aprilie, la Spitalul de la Cernavodă, ulterior fiind transferat la Spitalul Medgidia, iar în 13 aprilie, a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, fiind confirmat pozitiv cu Covid-19. În 17 aprilie a fost transferat la Institutul „Matei Balş”, acolo unde a murit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *