Skip to content
Coronavirus

Alţi patru pacienţi cu COVID-19 aflaţi în stare gravă, transportaţi cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române din Bucureşti la spitale din Moldova

roaf.ro

Alţi patru pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare gravă, sunt transportaţi, marţi, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române de la Bucureşti la spitale din Moldova. O misiune similară a avut loc în urmă cu o zi.

Ministerul Apărării Naţionale a transmis, într-un comunicat de presă, că marţi se desfăşoară o nouă misiune de transport umanitar din Bucureşti la spitale din Moldova, cu pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă.

Astfel, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgenţă, pe ruta Otopeni – Suceava şi retur, patru pacienţi bolnavi de COVID-19. Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 14.00.

Transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a făcut cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Echipa medicală care va monitoriza pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD Bucureşti şi Ministerului Apărării Naţionale.

O misiuni similară a avut loc luni, când cinci pacienţi din Capitală au fost transportaţi la spitale din Moldova şi Ardeal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *