Skip to content
Buzău Știri locale

Alţi şase bătrâni de la azilul Sfinţii Constantin şi Elena din Costeşti, judeţul Buzău, au fost confirmaţi cu noul coronavirus

twitter
" "

Încă şase bătrâni din azilul Sfinţii Constantin şi Elena din localitatea buzoiană Costeşti au fost confirmaţi cu noul coronavirus, după ce Direcţia de Sănătate Publică a anunţat luni deschiderea unui focar în acest azil cu 11 persoane infectate.

Potrivit Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, toate cele şase confirmări venite marţi sunt în rândul beneficiarilor, persoane cu vârste cuprinse între 65 şi 99 de ani.

" "
" "

Cu cele şase noi îmbolnăviri, în azilul din localitatea Costeşti sunt 17 persoane infectate: 13 sunt persoane asistate, bătrâni cu multiple afecţiuni, şi 4 sunt angajaţi ai azilului care se află în subordinea Primăriei Costeşti.

Cei mai mulţi dintre aceşti bătrâni nu pot fi transportaţi la Spitalul Judeţean pentru investigaţii, ei urmând să fie monitorizaţi medical în incinta azilului.

Bătrânii din azilul de la Costesti au vârste cuprinse între 65 şi 99 de ani,  toţi cei 36 de asistaţi având şi alte afecţiuni.

În județul Buzău, sunt  înregistrate până acum 1.620 de îmbolnăviri cu coronavirus, fiind 39 de cazuri noi confirmate marţi. De asemenea, 989 dintre bolnavi au fost externaţi iar 43 de persoane au decedat.

Şapte focare de coronavirus sunt active, în acest moment, în judeţul Buzău: două în aziluri de bătrâni, două în Spitalul Judeţean, în secţia de Neonatologie a Maternităţii şi unul la ATI, un alt focar este la ISU Buzău iar două la societăţi din municipiu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *