Alunecare de teren în sudul Etiopiei: Continuă căutarea supravieţuitorilor; bilanţul provizoriu indică 229 de morţi

Sursa foto- x

Operaţiunile de salvare continuă miercuri în Etiopia, la 48 de ore după o alunecare de teren care a ucis aproape 230 de persoane, într-o zonă izolată din sudul ţării, unde sunt furnizate ajutoare, iar 14.000 de persoane necesită evacuare de urgenţă, relatează AFP.

Cel mai recent bilanţ, publicat marţi după-amiază de autorităţile din zona administrativă Gofa, indică 229 de decese – 148 de bărbaţi şi 81 de femei. Dar „se preconizează că acest bilanţ va creşte”, a declarat Biroul ONU pentru Afaceri Umanitare (OCHA) din Etiopia într-un raport emis marţi seară, fără a preciza numărul persoanelor încă date dispărute.

„Bilanţul (provizoriu) este încă de 229 de morţi”, a declarat miercuri pentru AFP o sursă ONU din Addis Abeba. „Operaţiunile de salvare continuă şi se intensifică”, a continuat această sursă, în timp ce rarele imagini difuzate luni îi arătau pe locuitori care săpau cu lopeţi sau sape, sau chiar cu mâinile goale, în grămada densă de lut roşiatic, pentru a scoate la suprafaţă cadavre.

Senait Solomon, responsabil cu comunicarea în cadrul guvernului statului regional din sudul Etiopiei, unde se află zona afectată, a declarat pentru AFP că un nou bilanţ ar putea fi publicat în a doua parte a zilei de miercuri, adăugând că opt supravieţuitori au fost salvaţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: