Skip to content
Politică

Amănuntele care îl îngroapă pe Băsescu. SRS: El este comanditarul acțiunii Black Cube

evz.ro

Dosarul „Black Cube” se află acum în atenţia mai multor instituţii din România, deoarece o firmă israeliană este acuzată că ar fi spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi, la cererea unui preşedinte al României.

În acest context, jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, în cea mai recentă postare de pe blogul personal, intitulată ”Un președinte o pune sub lupă pe Kovesi”, susține că dacă este adevărat că un președinte a fost comanditarul acțiunii Black Cube, acest președinte nu poate fi nimeni altul decât Traian Băsescu.

Amintim că în cercetarea procurorului DNA, israelienii au spus că au fost invitați de președintele României.

„Să admitem că reprezentanții Black Cube spun adevărul. În definitiv, de ce ar minți? Iar fostul colonel SRI Daniel Dragomir a intermediat, într-adevăr, între societatea de investigații israeliană și un președinte. Care dintre cei doi? Băsescu sau Iohannis? Să încercăm să răspundem la aceast întrebare.

Chiar dacă Black Cube nu aparține autorităților israeliene, ci este o societate particulară de investigații, e drept, una dintre cele mai faimoase din lume, cercetarea de către detectivii ei a șefului DNA din România poate crea, odată devoalată operațiunea, complicații internaționale. Pe care Tel Avivul nu cred că le dorește. Mai ales în raport cu România, considerată unul dintre cei mai apropiați parteneri strategici. Este motivul pentru care cred că oficialii Black Cube, care în trecut au fost oficiali Mossad, au fost îmboldiți să iasă public și să arate că a existat o comandă de la cel mai înalt nivel al statului pentru investigarea lui Kovesi.

Nu contează foarte mult faptul că președintele Klaus Iohannis a dezmințit din capul locului vreo legătură, oricât de mică, cu această operațiune, după care imediat a numit-o pe Kovesi ca șef DNA. Ar fi procedat așa probabil oricum. Și dacă ar fi fost vinovat și dacă ar fi fost neimplicat în afacere. Dar ceea ce contează este că el, Klaus Iohannis, nu ar fi avut absolut nici un motiv să pună tunurile în acest fel pe Kovesi.  Iar dacă, prin absurd, așa ar fi fost, în nici un caz nu ar fi utilizat un fost colonel SRI, pentru că prezența acestuia ar fi implicat inevitabil nu numai instituția prezidențială ci și cel mai important serviciu secret al țării. Care, la acea dată, lucra într-un strâns parteneriat, de binom, cu Laura Codruța Kovesi. Serviciu care, de alfel, i-a și prins pe doi dintre cei trei agenți Black Cube. Ar fi fost un non-sens ca Iohannis să fie președintele nominalizat. În aceste condiții nu mai rămâne decât Traian Băsescu.

Traian Băsescu a adunat-o de pe jos pe Kovesi pentru a o ridica pe treapta cea mai înaltă a instituțiilor de forță ale statului. Apoi, așa cum a repetat de câteva ori, ea l-a trădat. I-a arestat pe trei dintre oamenii de bază ai echipei sale. I-a executat fratele. A pus la cale execuția fetei mai mari și a ginerilor. A întors armele împotriva binefăcătorului ei. A scuipat acolo unde Băsescu a pupat. Iar operațiunea, la data declanșării afacerii Black Cube, îndreptată de Laura Codruța Kovesi împotriva clanului Băsescu, se afla în plină desfășurare. Cumva, trebuia oprită. Trebuia ca Băsescu să-i arate pisica”, scrie SRS pe blogul personal.

Citiți AICI articolul complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *