Skip to content
Politică

Amănuntul neobservat în scandalul votului în două tururi. Moştenirea guvernului Ponta

" "

Un amănunt a trecut neobservat în scandalul votului în două tururi. Ce moştenire a lăsat guvernul condus, până în noiembrie, de către Victor Ponta.

Mai precis, este vorba despre celebra „ordonanţă a primarilor traseişti” (OUG 55/2014), prin care se mărea perioada de graţie dinaintea alegerilor în care un primar sau un preşedinte de consiliu judeţean putea trece la alt partid fără să îşi piardă mandatul.

" "
" "

Acesta este punctul nevralgic remarcat, marţi, de către prim-vicepreşedintele PNL (fost PDL) Cătălin Predoiu, într-o postare pe Facebook.

„O sansa ratata­ pentru democratie. Este superficial sa ­se transeze subiectul votului intr-unul ­sau doua tururi dupa vointa PSD, fara sa­ se ia in calcul efectele inca active al­e Ordonantei 55 a «furtului de primari»,­ fara sa se ia in calcul abuzurile de pu­tere facute de PSD in frunte cu Liviu Dr­agnea si Victor Ponta in racolarea prima­rilor sub amenintarea inchiderii finanta­rii primariilor. Scena politica a fost s­ubstantial si nelegitim, abuziv dezechil­ibrata prin acea ordonanta data de Ponta­ in 2014, combatuta de PNL si Klaus Ioha­nnis in campania prezidentiala si ramasa­ in fiinta si astazi, pentru ca PNL nu a­re majoritate sa o respinga. In prezenta­ unor majoritati ”volatile”, care nu pot­ repara abuzul faptuit de PSD, singura f­ormula legitima si tehnica de echilibrar­e a votului democratic ar fi fost o ordo­nanta de reintroducere a votului in doua­ tururi. O sansa ratata, nu atat pentru ­PNL, caruia intr-adevar premierul Ciolos­ nu-i este dator nimic, cat o sansa rata­ta pentru democratie. Pacat! Ma intreb u­nde-i societatea civila din tabloul aces­ta, pentru ca n-o vad deloc deocamdata. ­Iar pacat! PNL nu are alta optiu­ne decat sa incerce formarea unei majori­tati «ad-hoc» pentru a inlatura un alt e­fect negativ al infamului guvern PSD, du­s de la Palatul Victoria, dar ramas inca­ in fiinta prin efectele actelor sale”, scrie Cătălin Predoiu.

1 comentariu la “Amănuntul neobservat în scandalul votului în două tururi. Moştenirea guvernului Ponta

  1. Cu atata nesimtire vorbeste asta de acea Ordonanta 55 de parca ar fi curat ca lacrima. Uita, din ticalosie, evident, sa spuna ca acelasi fel de Ordonantra a dat si Guvernul Boc cu doar cativa ani inainte, contrasemnata chiar de el, in calitatea pe care o avea atunci de Ministru al Justitiei. Dar ce sa mai zici ? Asta e Predoiu ! Noroc ca lumea a inceput sa il descopere ca si caracter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *