Skip to content
Politică

Amănuntul neştiut al ministrului pentru Diaspora. Unde a trăit mult timp Dan Stoenescu

Citiţi mai jos amănuntul neştiut al ministrului pentru Diaspora. Vedeţi unde a trăit mult timp Dan Stoenescu, membru al actualului cabinet condus de Dacian Cioloş.

Potrivit unui comunicat trimis, sâmbătă, PSnews.ro, guvernantul a mărturisit că a „trăit timp îndelungat în diaspora”, adresându-le, în acest context, un mesaj românilor din afara graniţelor ţării.

" "

„Sărbătoarea Zilei Românilor de Pretutindeni este un bun prilej de a le ura La mulți ani tuturor românilor care trăiesc în afara granițelor. Este important să menținem puternică legătura între cei care au rămas acasă și aceia dintre noi care au trecut granițele sau peste care granițele au trecut.

Îmi doresc ca acest mesaj să ajungă în comunitățile noastre de peste hotare, în același mod în care îmi doresc ca inițiativele noastre, care vin în sprijinul românilor din străinătate, să fie cunoscute în comunitățile românești din lumea întreagă.

Ca român, care a trăit timp îndelungat în diaspora, știu cât de important este ca românii de pretutindeni să se implice în dezvoltarea țării ca parteneri strategici și, mai presus de toate, ei trebuie să fie mereu conectați, să fie uniți și să înțeleagă faptul că sunt o forță pentru România.

Fiecare dintre noi este un ambasador al României și avem foarte multe exemple de români care ne fac cinste în lume. Cultura, istoria, limba română, simbolurile naționale, tradițiile autentice ale poporului nostru rămân valorile fundamentale ce ne unesc, indiferent de continentul pe care ne aflăm.

Misiunea noastră este, în continuare, aceea de a răspunde așteptărilor românilor şi de a-i sprijini să rămână în legătură cu țara. Doresc să încurajez, pe această cale, implicarea și susținerea românilor de pretutindeni, astfel încât să valorificăm experiența acestora, potențialul lor economic și creativ.

Închei îndemnându-i pe românii de peste hotare să păstreze în suflet spiritul, cultura, limba și tradițiile românești!” afirmă Stoenescu, în comunicatul citat.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *