Skip to content
Economie Societate

Amazon va construi 3 centrale solare

profit.ro

Criticat de-a lungul ultimilor ani pentru lipsa de inițiativă în reducerea poluării, gigantul american va construi 3 centrale solare în Statele Unite și Europa, relatează profit.ro.

Amazon anunță planuri pentru trei proiecte care vor capta energia solară pentru a produce electricitate. Două dintre acestea vor fi construite în Statele Unite, iar una în Spania.

Lee County, Illinois și Northern Virginia sunt zonele alese de Amazon pentru fermele solare din Statele Unite. Cele două vor produce împreună 400.000MWh pe an, având o capacitate combinată de 180MW.

Infrastructura care va fi construită în Spania, la sud-vest de Sevilla, va avea o capacitate de 149MW.

Fermele din Statele Unite vor produce energie pentru centrele de date ale Amazon Web Services, în vreme ce energia creată în Spania va fi folosită pentru depozitele companiei.

Amazon și-a propus ca până în 2030 să funcționeze doar pe bază de energie regenerabilă, iar până în 2040 să nu mai emită deloc carbon.

Gigantul american răspunde astfel criticilor venite inclusiv din interiorul companiei legate de lipsa unei strategii de reducere a poluării. Proprii angajați au organizat, în urmă cu câteva luni, un protest în care cereau Amazon să facă pași concreți în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *