Skip to content
Societate

Ambasada Franţei în România: Alexandru Darie, un veritabil simbol al pasiunii pentru artă

STIRILE PRO TV

Ambasada Franţei în România i-a adus joi un omagiu regizorului de teatru Alexandru Darie, „un veritabil simbol al pasiunii pentru artă, pentru lumea spectacolului”.

Alexandru ”Ducu” Darie a murit pe 18 septembrie, la vârsta de 60 de ani, scrie News.ro.

Ambasada Franţei în România transmite condoleanţe familiei şi împărtăşeşte tristeţea apropiaţilor, colegilor şi iubitorilor de teatru. Alexandru Darie va rămâne în memoria colectivă un veritabil simbol al pasiunii pentru artă, pentru lumea spectacolului şi un prieten fidel al Franţei, care i-a oferit, în 2012, însemnele de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, pentru «contribuţia sa la promovarea artelor scenei în lume»”.

În calitate de director al Teatrului Bulandra, Alexandru Darie a pus în valoare diversitatea scenei franceze, de la opere clasice, la spectacole de circ şi de dans contemporan, se mai arată în mesaj.

Trupul neînsufleţit al lui Alexandru Darie va fi depus vineri, de la ora 20.00, la Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei”, unde va rămâne până duminică, la ora 12.00. În acest interval vor avea loc, zilnic, slujbe religioase. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, la ora 13.00, la cimitirul Bellu.

Alexandru Darie şi-a dedicat viaţa teatrului. A fost asistentul lui Dinu Cernescu şi a învăţat meserie de la David Esrig, Gheorghe Harag şi Lucian Giurchescu. Invitat să monteze pe cele mai mari scene de teatru ale lumii, din Italia, Belgia, Marea Britanie, până în Japonia, a fost recompensat pentru merite artistice deosebite cu însemnele de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, distincţie acordată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, cu Ordinul Steaua Solidarităţii Italiene în grad de Cavaler şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Ofiţer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *