Skip to content
Politică

Ambasada germană, reacție tăioasă cu privire la cazul Dan Șova

După ce Dan Șova a scăpat de malaxorul Direcției Naționale Anticorupție, întrucât nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea solicitării de încuviințare a reținerii și arestării pe numele său, Ambasada Germaniei a transmis că respectul faţă de independenţa justiţiei impune ca imunitatea parlamentară să nu fie uzitată abuziv, în scopul protejării unor persoane, potrivit Antena 3.

„Ambasada Germaniei la Bucureşti sprijină eforturile constante ale autorităţilor române de urmărire penală în lupta împotriva corupţiei. Acestea sunt expresia obligaţiilor asumate de România în cadrul comunităţii de drept şi de valori pe care o reprezintă UE şi care se concretizează, printre altele, în Mecanismul de Cooperare şi Verificare”, se arată în răspunsul Ambasadei germane.

„Din perspectiva noastră, este decisiv ca activitatea instituţiilor care sprijină, protejează şi dezvoltă în continuare statul de drept în România să se poată desfăşura fără limitări. Respectul faţă de independenţa justiţiei şi faţă de principiul separării puterilor în stat impun abordarea imunităţii parlamentare de aşa manieră, încât aceasta să nu fie uzitată în mod abuziv, în scopul protejării unor persoane individuale”, a mai precizat Ambasada Germaniei.

1 comentariu la “Ambasada germană, reacție tăioasă cu privire la cazul Dan Șova

  1. Care este treaba ambasadelor? Sa se implice in viata politica din tara in care sunt, sau sa reprezinte interesele tarii lor in tara respectiva? Daca li se permite, asa ne trebuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *