Skip to content
Politică

Ambasada Israelului îl taxează pe Daea după declarația scandaloasă despre Holocaust

ElDiariodeChihuahua.mx

Ambasada Statului Israel a venit cu o reacție în urma declarațiilor halucinante și controversate  pe care ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a făcut la Antena 3 în emisiunea lui Radu Tudor.

CITIȚI SI AICI: UPDATE Reacția ministrului / Daea, comparație șocantă cu Holocaustul. I se cere DEMISIA

Astfel, Ambasada Israelului „își exprimă consternarea și dezamăgirea cu privire la afirmațiile domnului Ministru al Agriculturii” și cere ca pe „pe viitor, terminologia legată de Holocaust să nu mai fie folosită într-un context fără legătură cu acesta”.

„Ambasada Statului Israel își exprimă consternarea și dezamăgirea cu privire la afirmațiile domnului Ministru al Agriculturii, Petre Daea, care a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu uciderea evreilor nevinovați în lagărul de la Auschwitz. Sperăm, totuși, că o astfel de asociere a fost făcută de Ministrul Daea din pricina lipsei de informare aprofundată asupra a ceea ce înseamnă Holocaustul și Auschwitz, fără intenția de a dezonora memoria milioanelor de victime.

Holocaustul, o tragedie condamnată de România, care s-a soldat cu moartea a șase milioane de evrei, nu trebuie niciodată uitat, trivializat sau minimalizat. România a făcut progrese extraordinare în domeniul studierii, educației și comemorării Holocaustului, demersuri care, suntem convinși, vor continua și în viitor. Această pagină neagră a istoriei nu trebuie sã se repete. În acest sens, niciun efort nu este prea mare pentru ca tinerele generații, și nu numai, să cunoască și să înțeleagă istoria Holocaustului.

Ne așteptăm ca, pe viitor, terminologia legată de Holocaust să nu mai fie folosită într-un context fără legătură cu acesta” a transmis Ambasada Israelului în România printr-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *