Skip to content
Politică

Ambasada României la Londra, scrisoare către Sky News: „Reportajul este un fals!”

În continuarea demersurilor întreprinse pentru asigurarea unei informări corecte și complete a publicului și stabilirea adevărului în cazul reportajului Criminal Gang Selling Military Weapons, în care se prezintă presupuşi traficanţi de arme din România, Ambasada României la Londra a transmis Sky News o nouă scrisoare.

Astfel, în această scrisoare, Ambasada României la Londra solicită postului britanic de televiziune să transmită, în condiții de difuzare similare reportajului în cauză, elementele care vor rezulta din ancheta desfăşurată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – DIICOT.
”În mesajul său, Ambasada informează asupra concluziilor preliminare ale anchetei DIICOT privind caracterul fals al afirmațiilor din reportaj și arată că acuzațiile aduse de autor induc în spațiul public semne de întrebare, concluzii și neadevăruri care impietează fără nici un temei asupra imaginii României.

Totodată, se exprimă speranța că, în concordanță cu valorile și principiile pe care le promovează în informarea corectă a publicului, Sky News va trata cu atenția cuvenită solicitarea formulată de autoritățile române”, se arată în comunicatul de presă remis, joi, de Ambasada României la Londra redacției de știri Psnews.ro

Instituţia a atras atenţia Sky News asupra „caracterului fals” al afirmaţiilor din reportaj şi arată că acuzaţiile aduse de autor induc în spaţiul public „semne de întrebare, concluzii şi neadevăruri care impietează fără nici un temei asupra imaginii Românie”.

Potrivit scrisorii transmise de Ambasada României din Marea Britanie către Sky News, se cere un drept la replică de la televiziune, care să cuprindă informaţiile preliminarii din ancheta DIICOT

 

”Stimată doamnă/domnule,

 

Față de ultimele declarații din spațiul public ale reprezentanților Sky Newspe tema unor presupuşi traficanţi de arme din România, autoritatea română competentă, DIICOT, a inițiat o anchetă, care este în curs. Evaluările preliminare ale DIICOT conduc deja către ideea că reportajul este un fals. Apar inadvertenţe clare în legătură cu persoanele din reportaj, tipurile de arme şi deţinătorii acestora, modalităţile de tranzacţionare, etc.Ancheta este în derulare.

Alegaţiile cuprinse în reportaj induc în spaţiul public semne de întrebare, concluzii nefondate şi neadevăruri, care impietează fără niciun temei asupra imaginii României. România şi-a asumat şi îşi asumă în continuare angajamente ferme în lupta împotriva violenţei şi terorismului internaţional.

Din preocuparea de a asigura o informare corectă și completă a propriilor cetățeni și a opiniei publice, solicităm Sky News să informeze publicul, în condiții de difuzare similare reportajului în cauză, cu elementele care rezultă din ancheta desfăşurată de autorităţile române și care vor fi puse la dispoziție de către acestea.

Suntem convinși că, în concordanță cu înaltele valori și principii pe care le promovează în informarea corectă a publicului, Sky News va trata cu atenția cuvenită solicitarea formulată de autoritățile române”, se arată  scrisoarea Ambasadei, către Sky News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *