Skip to content
" "
Politică

Ambasada Rusiei la București, donație ”modestă” pentru opera lui Brâncuși

sokant.ro

Ambasada Rusiei la București, luni, într-o postare pe pagina oficială de Facebook a anunțat că ”va aduce o contribuţie financiară modestă la fondul comun creat” pentru recuperarea operei lui Constantin Brâncuși, ”Cumințenia Pământului”.

”În România este lansată campania pentru recuperarea patrimoniului naţional cultural al ţării, inclusiv a sculpturii lui Constantin Brâncuşi ‘Cuminţenia Pământului’. Ambasada se alătură acţiunii şi aduce o contribuţie financiară modestă la fondul comun creat în acest scop”, a transmis Ambasada luni într-un mesaj postat pe Facebook.

Anunțul a fost făcut printr-un clip video care este o replică pentru cel din campania independentă a Papaya Advertising, ”Ultimul tren”, care se referă la instaurarea comunismului.

În videoclip se precizează că „armata rusă şi armata română au luptat împreună, în Primul Război Mondial, pentru independenţa României”, iar în al Doilea Război Mondial „armata sovietică şi armata română au luptat împreună pentru independenţa Europei”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *