Skip to content
Politică

Ambasada SUA avertizează Bulgaria: Transportul din Sofia, sub amenințare teroristă

Ambasada SUA din Bulgaria a avertizat autoritățile asupra unei posibile amenințări teroriste împotriva unei linii neprecizate de autobuz sau a unor linii de autobuz din Sofia, recomandând cetățenilor americani să evite zona cunoscută ca Hotel Pliska (Bulevardul Șoseaua Țarigrad 87), informează romaniatv.net.

Avertizarea intervine la două zile după atentatele de la Bruxelles, care au vizat aeroportul internațional Zaventem și stația de metrou Maelbeek, situată în apropiere de sediul instituțiilor UE, atacuri teroriste care s-au soldat cu 31 de morți și circa 300 de răniți.

Georgi Kostov, secretar de stat în Ministerul bulgar de Interne, a afirmat că nu există nicio ‘amenințare reală’ pentru cetățenii din zona respectivă, adăugând că avertismentul a venit nu de la ambasada SUA, ci din altă parte, dar nu a dorit să facă vreo precizare în acest sens.

Cu toate acestea, edilul șef al Sofiei, Yordanka Fandakova, a dat asigurări că prezența poliției a fost întărită în regiune.

Hotelul Pliska, situat în cartierul Iztok din zona de est a Sofiei, este un nod important de transport, cu un număr mare de autobuze și troleibuze care staționează aici, precum și o linie de tramvai în apropiere. La numai zece minute de mers pe jos se află stația de metrou Frédéric Joliot-Curie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *