Skip to content
Politică

Ambasada SUA critică interdicția lui Kovesi de a părăsi țara: Par să aibă forma unei hărţuiri judiciare

Ambasada Statelor Unite la București consideră îngrijorătoare informația conform căreia Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar. Măsurile preventive impuse fostei șefe DNA, mai precizează ambasada, par să aibă forma unei hărţuiri judiciare.

Secția Specială de investigare a magistraților a anunțat, vineri, oficial, că a pus în mișcare acțiunea penală împotriva fostei șefe DNA, pe care o acuză de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) și mărturie mincinoasă. Kovesi nu poate părăsi România decât cu încuviințarea procurorului și nu mai poate desfășura activitatea de procuror.

 ”Atacurile în mod repetat, campaniile false care se fac. Zilnic, zilnic sunt zeci de știri false. Deci nu reușesc să răspund la toate știrile false. Ele apar atât de des, că nu am cum să țin pasul cu ele. Probabil deranjez pe cineva prin faptul că vreau să ocup o funcție într-o instituție europeană”, a declarat Kovesi, joi seară, după o audiere maraton la Secția Specială, conform B1.ro

Întrebată pe cine anume deranjează, aceasta a răspuns: ”pe cei care nu-și doresc acest lucru, pe toți cei care sunt disperați de faptul că procurorii și-au făcut treaba, că judecătorii și-au făcut treaba. Toți cei care vor să fure liniștiți în această țară și care vor ca procurorii să stea la birouri și să investigheze fapte mărunte, să nu mai investigheze fapte de corupție, să nu mai recupereze prejudicii. Vorbesc despre toți cei care încearcă să limiteze acțiunile justiției, care încearcă să modifice instrumentele pe care magistrații le au și despre toți cei care atacă justiția în mod nedrept”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *