Skip to content
Europa

Ambasada SUA în Ucraina speră să se întoarcă la Kiev până la sfârşitul lunii mai

112.international

Ambasada Statelor Unite în Ucraina speră să se întoarcă la Kiev până la sfârşitul lunii mai, dacă condiţiile o permit, a declarat, luni, însărcinata cu afaceri, Kristina Kvien, într-o conferinţă de presă la Liov, relatează CNN.

”Sperăm din tot sufletul să ne permită condiţiile să ne întoarcem la Kiev până la sfârşitul lunii”, a declarat Kristina Kvien. ”Ascultăm profesioniştii în securitate şi când ne vor spune că ne putem întoarce, ne vom întoarce”, a adăugat Kvien.

Statele Unite au decis să închidă Ambasada SUA la Kiev pe 14 februarie şi au mutat temporar un număr redus de personal diplomatic rămas în ţară la Liov, cu doar 10 zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, transmite sursa citată de News.ro.

Mai multe state occidentale şi-au redeschis ambasadele în ultimele săptămâni în capitala ucraineană, precum Slovenia, Franţa, Spania. De asemenea, Danemarca a anunţat, luni, că îşi va redeschide ambasada din Ucraina, potrivit ministrului danez de Externe, Jeppe Kofod, relatează Reuters.

”Este un simbol foarte puternic al sprijinului danez pentru Ucraina şi poporul ucrainean faptul că astăzi (n.r. luni) redeschidem porţile ambasadei daneze”, a declarat Jeppe Kofod, care va redeschide ambasada, pentru televiziunea daneză DR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *