Skip to content
Externe

Ambasada SUA la București: De ce se teme regimul Putin de extinderea NATO?

Twitter

Aambasada Statelor Unite la București a postat pe pagina de Facebook un mesaj în care enumeră câteva motive pentru care regimul de la Moscova se teme de extinderea NATO. Printre acestea se numără respectarea drepturilor omului și a statului de drept, potrivit ambasadei.

„De ce se teme regimul Putin de extinderea NATO? Pentru că se teme de amplificarea unui sistem de valori apărat de #NATO și bazat pe:

Democrație

Respectarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale

Statul de drept

Stabilitate și securitate

Prosperitate”, se araă în mesajul Ambasadei SUA.

Reprezentanța diplomatică a Statelor Unite nu este la primul astfel de mesaj cu trimitere la Rusia și la tensiunile provocate prin masarea a peste 100.000 de doldați în apropiere de granița cu Ucraina.

Recent, ambasada SUA preciza, tot pe Facebook, că susține dreptul statelor de a alege alianțele din care vor să facă parte.

„Faptul că regimul Putin este agresiv și se bazează pe amenințări și intimidare are o consecință firească, anume că statele se gândesc la opțiuni pentru a se apăra. Conform principiilor de bază ale securității europene, susținem dreptul statelor de a alege liber ce aranjamente de securitate fac, inclusiv în ce alianțe devin membre”, scria Ambasada SUA pe 21 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *