Skip to content
" "
Politică

Ambasada SUA la București intervine: Casa Albă sprijină suveranitatea Moldovei

youtube.com

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a declarat că Washington-ul sprijină de multă vreme suveranitatea Republicii Moldova şi integritatea să teritorială.

„Statele Unite sprijină de multă vreme suveranitatea Republicii Moldova şi integritatea să teritorială. SUA salută România pentru leadership-ul de care a dat dovadă continuu şi pentru abordarea colaborativă în sprijinul dezvoltării democratice a Republicii Moldova, al eforturilor sale de reforma şi al continuării procesului de integrare a să în UE, în conformitate cu aspiraţiile populaţiei din Moldova”, au afirmat reprezentanţii Ambasadei SUA, pentru hotnews.ro.

„Mai mult, politică SUA în privinţa Moldovei este de a fi partenerul Moldovei pentru a sprijini dezvoltarea să economică şi democratică. A interpreta în sens mai larg politică noastră înseamnă o depăşire a limitelor politicii noastre”, mai notează Ambasada Statelor Unite la Bucureşti.

Amintim că ambasadorul Statelor Unite la Chişinău, James Pettit, a declarat că Republica Moldova nu e România, ci trebuie să rămână un stat suveran şi independent, iar o evantuala unire „nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune”. 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *