Skip to content
Politică

Ambasada SUA, răspuns la scrisoarea trimisă de Victor Ponta în legătură cu Băsescu

Ambasada Statelor Unite a răspuns scrisorii premierului Victor Ponta în care șeful Executivului a semnalat declarațiile președintelui Traian Băsescu în ceea ce privește atacul la unul dintre membrii Consiliului Suprem al Magistraturii, Horațius Dumbravă.

Ponta a transmis reprezentanților diplomatici ai SUA, reprezentanților statelor membre UE, dar și Comisiei Europene o scrisoare în care cere analizarea declarațiilor făcute de președintele Traian Băsescu.

Iată răspunsul Ambasadei SUA:

„Ambasada a luat la cunostinta de comunicatul de presa al CSM din 7 octombrie “privind anumite declaratii referitoare la dosarul Lukoil instrumentat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti “ si comunicatul din 9 octombrie “privind pozitia Consiliului Superior al Magistraturii fata de declaratiile publice din zona politicului referitoare la activitatea procurorilor si a judecatorilor”. Comentariile oficialilor despre cazuri aflate in desfasurare sunt nepotrivite si pot crea aparenta, intentionata sau nu, a interferentei. Independenta justitiei, libera de orice influenta a unui actor din afara, este vitala intr-o democratie”, precizeaza Ambasada SUA la Bucuresti.

 Președintele Traian Băsescu a făcut mai multe declarații care îl vizează direct pe membrul CSM Horațius Dumbravă.

”Se pare că sunt magistrați care țin neapărat să facă politică și au ajuns să o facă mai prost decât o facem noi, politicienii. Un magistrat a considerat că am afectat justiția pentru că am dat date din dosar. Îmi pare rău că trebuie să o spun: domnul magistrat minte. Îmi mențin integral declarația pe care am făcut-o când am anunțat cererea de începere a anchetei penale pentru cei cinci foști miniștri”, a spus Băsescu, joi 9 octombrie, în cadrul unei declarații de presă de la Cotroceni.

3 comentarii la “Ambasada SUA, răspuns la scrisoarea trimisă de Victor Ponta în legătură cu Băsescu

  1. vai, vai, vai….Ce atitudine ”impartiala”….Nimic despre Base, ci generalitati despre toate si toti…Eram curioasa cum va arata comunicatul. CORUPTA AMBASADA a SUA la Bucuresti a data un comunicat care sa NU cumva sa-l atinga pe domn base, care a bagat multe beneficii in buzunarele unor functionari de la aceasta ambasada. Basescu a servit asa de intens interesele SUA, dar si cele ale unor functionari din aceasta ambasada (si cred ca nu e singura), incat comunicatul are grija sa NU spuna nimic si sa nu-l atinga pe base nici cu o floare (ghiocel de exemplu). E, daca facea Ponat nefacuta lui base, sa vedeti ce SPUMEGAU unele ambasade prietene personale ale lui basescu….”Impartialitatea” amabasadei SUA este caraghioasa si stanjenitoare, aratand adevarata fata a politicii acesteia fata de anumite persoane din Romania….Se pare ca sugerea marelui licurici de catre Base a fost foarte eficienta si in beneficiul personal a lui base si a SUA, incat protejarea acestuia ne duce cu gandul ca ar trebui sa zicem merci ca Base nu a ajuns sa se poarte chiar ca Duvallie in Haiti sub blanda si mangaietoarea privire a SUA:

  2. Am citit raspunsul dat de catre Ambasada SUA si sunt de-a dreptul descumpanita de acest raspuns.Domnilor de la Ambasada. SUA de ce nu-l luati la dumneavoastra in tara si sa il puneti la conducere sa vedeti ce bine o sa o duceti cu acest ,,basescu,,pe care la-ti sustinut mereu si care ati nenoricit un popor intreg cu sustinerea lui.Ati adus blestem asupra acestei tari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *