Skip to content
Politică

Ambasada SUA reacționează cu privire la alegerile din diaspora

Ambasada Statelor Unite ale Americii a transmis, marți, o reacție după problemele cu care s-au confruntat cetățenii care au vut să voteze în străinătate.

”Procesul electoral este suprem într-o democrație. Salutăm angajamentul luat de autorități de a revizui procedurile și de a face corecțiile necesare pentru a se asigura ca fiecare cetățean să voteze conform Constituției și legilor”, spun resprezentanții SUA în România, prin vocea Ambasadei.

Premierul le-a dat marți un nou ultimatum celor de la Ministerul Afacerilor Externe să găsească o soluție pentru ca absolut toți românii să voteze. Victor Ponta a spus că toți cei din conducerea acestui minister vor răspunde cu funcțiile dacă lucrurile nu se vor desfășura în mod normal în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

În acest sent Titus Corlațean a avut o discuție cu reprezentanții BEC și se încearcă găsirea de soluții pentru ca situația de duminica trecută să nu se repete în turul al doilea, pe 16 noiembrie.

2 comentarii la “Ambasada SUA reacționează cu privire la alegerile din diaspora

  1. O reactie civilizata, corecta, normala, cu totul altceva decat ne invatase Ambasada SUA pana acum. Se vede efectul mortii clinice a regimului Basescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *