Skip to content
Politică

Ambasadoarea Franței, despre modificările codurilor: Am reperat dispoziții ce pun probleme

rador.ro

Ambasadoarea Franței la București, Michele Ramis, a vorbit joi despre modificările aduse de către Parlament Codului Penal și celui de Procedură Penală, susținând că a „reperat dispoziții ce pun probleme”.

Diplomata a declarat că modificările aduse Codurilor penale sunt „extrem de dense” şi încă sunt studiate, dar a adăugat că au fost detectate dispoziţii „care pun probleme în ceea ce priveşte cooperarea judiciară”, scrie Agerpres.

„Cunoaşteţi faptul că partenerii europeni au transmis că sunt preocupaţi de modificările Codurilor penale care au fost adoptate acum câteva zile”, a spus Ramis, nuanţând că, la nivelul partenerilor din Uniunea Europeană, există „temeri” privind cooperarea judiciară între ţările UE şi România.

„Uniunea Europeană este un spaţiu judiciar integrat. Ce se întâmplă într-o ţară poate avea consecinţe asupra altora”, a subliniat ea.

Referitor la schimbările din Justiţie, diplomatul a punctat că acest proces este „în desfăşurare”.

„Am examinat cu foarte mare atenţie în spiritul respectării prerogativelor şi puterilor fiecăreia dintre instituţiile statului român. Este tot ce vă pot spune în acest moment”, a evidenţiat ambasadorul Franței.

Totodată, Michele Ramis a susținut că „legile sunt extrem stufoase şi de dense”.

„Le studiem. Nu mă pronunţ, în acest moment, asupra detaliilor, dar deja am reperat nişte dispoziţii care pun probleme în ceea ce priveşte cooperarea judiciară (…). Avem nevoie de puţin timp pentru a le studia”, a mai zis ambasadoarea Franţei la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *