Skip to content
Politică

Ambasadoarea Franţei vede în România un partener de prim-plan în Europa

Ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a subliniat sâmbătă, la recepţia de 14 Iulie, că Franţa are nevoie de „o Europă care protejează cetăţenii”, România fiind „un partener de prim-plan” în acest proiect.

Diplomatul a vorbit, la evenimentul de la ambasadă, despre apropierea între culturile şi limbile română şi franceză, menţionându-i, în acest sens, pe George Enescu, Emil Cioran, Mircea Eliade, Constantin Brâncuşi, Eugene Ionesco sau Anna de Noailles.

„În cadrul mandatului încredinţat de preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, mă străduiesc, cu energie şi convingere, să duc mai departe această relaţie franco-română. Vizita preşedintelui Republicii Franceze la Bucureşti, pe 24 august 2017, una dintre primele sale deplasări într-o ţară membră a Uniunii Europene, a dat un nou impuls relaţiei noastre”, a punctat ea.

Ramis a adăugat că anul acesta este sărbătorită cea de-a zecea aniversare a parteneriatului România-Franţa şi, în viitor, vor fi fixate „noi obiective concrete şi ambiţioase într-o largă paletă de domenii”.

De asemenea, ea a evidenţiat că, la finalul lunii noiembrie, va fi deschis Sezonul Franţa-România, odată cu vizita preşedintelui român la Paris.

„Ţările noastre acţionează umăr la umăr pentru a construi o Europă capabilă să facă faţă unor noi provocări. Preşedintele Emmanuel Macron est promotorul unui proiect ambiţios ce urmăreşte să-i facă pe cetăţenii noştri să redevină ‘fermecaţi’ de ideea europeană, în aceste vremuri tulburi în care Uniunea Europeană este supusă unor factori de criză interni şi externi. Avem nevoie de o Europă care protejează cetăţenii şi este capabilă să răspundă acestor provocări”, a afirmat Ramis.

Ea a evidenţiat, în context, rolul României în acest proiect. „Vedem în România un partener de prim-plan pentru a duce mai departe acest proiect. Salut spiritul european al poporului român, deoarece a ştiut să reziste naţionalismului şi euroscepticismului care, din păcate, se dezvoltă pe continent. Şi salut, de asemenea, munca noastră comună cu autorităţile române pentru a face să avanseze Europa în fiecare zi, fie că vorbim despre consultările europene sau de progrese marcante, precum revizuirea regimului lucrătorilor detaşaţi”, a adăugat Ramis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *