Skip to content
Internațional

Ambasadorul Adrian Zuckerman anunţă că SUA își vor spori prezența militară în România

Facebook

Statele Unite ale Americii își vor spori prezența militară în România, confirmă ambasadorul american la București, la numai câteva zile după ce Pentagonul a decis să facă din zona Mării Negre noua prioritate a strategiei de apărare în Europa. Adrian Zuckerman nu a precizat dacă va fi vorba despre o prezență americană permanentă, ci a spus doar că va fi una „substanțială”.

România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat-cheie în această politică strategică. Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influență malignă. România este unul dintre pilonii și partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite și a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale”, a spus ambasadorul Adrian Zuckerman la un eveniment al Consiliului din România al Ligii Navale a Statelor Unite.

În discursul său, ambasadorul a mulțumit oamenilor din Dobrogea și din toată România pentru sprijinul acordat militarilor americani de-a lungul anilor și a subliniat importanța relațiilor bilaterale SUA-România. Ambasadorul Zuckerman a felicitat și comunitățile etnice, culturale și religioase din Dobrogea, care lucrează împreună pentru a crea o societate mai puternică și mai prosperă.

🇷🇴🇺🇸 Ambasadorul Adrian Zuckerman și alți demnitari au participat ieri, 31 iulie, la un eveniment al Consiliului din…

Publicată de U.S. Embassy Bucharest pe Sâmbătă, 1 august 2020

Soldații americani sunt tot timpul bineveniți în România”, declara, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a adăugat că România a atras atenția, de ani de zile, că este nevoie de mai mulți militari în zona Mării Negre. În ceea ce privește mișcările de trupe americane din Germania, președintele Iohannis a explicat că aceasta este o mișcare „care vine să sprijine aliații de pe flancul estic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *