Skip to content
Internațional

Ambasadorul Chinei în SUA, mesaj tranşant: Beijingul nu va trimite arme Rusiei

Facebook

Ambasadorul Chinei în SUA spune că țara sa nu va trimite arme Rusiei pentru a fi folosite în Ucraina, dar nu a exclus definitiv posibilitatea ca Beijingul să se răzgândească în viitor, relatează The Guardian.

Întrebat duminică la CBS dacă China ar putea trimite bani sau arme Rusiei, ambasadorul Qin Gang a spus: „Există dezinformare cu privire la faptul că China oferă asistență militară Rusiei. Respingem acest lucru”. „Ceea ce face China este să trimită mâncare, medicamente, saci de dormit și lapte praf pentru copii, nu arme și muniții, către niciuna dintre părți”, a adăugat el.

Qin a spus că Beijingul continuă să „promoveze discuțiile de pace și să ceară încetarea imediată a focului”. El a vorbit și despre apelurile făcute de Occidentul către China, să condamne invazia rusă în Ucraina. Acest tip de condamnare publică „nu ajută”, a spus el. „Avem nevoie de rațiune. Avem nevoie de curaj. Și avem nevoie de o diplomație bună”, a spus acesta, potrivit Digi 24.

În urmă cu două zile, în timpul unei convorbiri telefonice, președintele american Joe Biden i-a spus omolologului său chinez Xi Jinping că vor exista „implicații și consecințe” în cazul în care China oferă sprijin material Rusiei în atacurile sale „ brutale” din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *