Skip to content
Internațional Politică

Ambasadorul Coreei de Nord a solicitat azil în Italia

Ambasadorul Coreei de Nord la Roma, Jo Song-gil, a cerut azil în Italia, conform cotidianul sud-coreean JoongAng Ilbo, care face referire la surse neidentificate din Seul, scrie The Guardian.

Song-gil ar fi cerut azil alături de familia sa.

El a cerut azil la începutul lunii trecute”, a declarat o sursă pentru JoongAng.

Autorităţile italiene nu ştiu ce decizie să ia, a adăugat oficialul, însă a precizat că italienii îl protejează pe diplomat ţinându-l „într-un loc sigur”.

Jo, în vârstă de 48 de ani, este ambasador la Roma din octombrie 2017 după ce Italia l-a expulzat pe predecesorul său ca semn de protest faţă de un test nuclear al Nordului care a încălcat rezoluţiile ONU.

El este cunoscut ca fiind „ginerele unui oficial important din regimul nord-coreean”, se arată în articolul JoongAng, conform News.ro.

Diplomaţii nord-coreeni sunt obligaţi să îşi lase membri ai familiei în ţară, de obicei copiii, pentru a descuraja dezertarea.

Însă Jo a venit la Roma în mai 2015 alături de soţia sa şi de copii, acest lucru sugerând că provine dintr-o familie privilegiată, susţine JoongAng, adăugând că motivul dezertării sale rămâne neclar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *