Skip to content
Politică

Ambasadorul Dan Mihalache a votat prin corespondenţă

Calea Europeana

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a anunţat miercuri, într-o postare pe Facebook, că a votat prin corespondenţă pentru primul tur al scrutinului prezidenţial din 10 noiembrie, exprimându-şi totodată regretul că puţini români au ales această modalitate simplă şi elegantă de vot.

”Sunt foarte bucuros că am votat la alegerile pentru Preşedintele României. A fost pentru prima dată când am votat prin corespondenţă, o modalitate de care au putut beneficia doar românii din străinătate. Este mai simplu şi mai elegant decât poate cineva să îşi imagineze, de aceea regret că atât de puţini români au ales această variantă (41.003 în în întreaga lume dintre care 11.835 în Marea Britanie)”, a scris ambasadorul român pe reţeaua de socializare.

De asemenea, Dan Mihalache le aminteşte în mesajul său românilor din Marea Britanie că joi, 7 noiembrie, ora 23:59 este termenul limită până la care plicurile cu buletinele de vot ale alegătorilor care şi-au exprimat votul prin corespondenţă trebuie să ajungă fie în România, la Biroul electoral pentru votul prin corespondenţă, fie în Marea Britanie, la Secţia consulară a Ambasadei României la Londra sau la Consulatul General al României la Manchester sau la Consulatul General al României la Edinburgh, în cazul în care alegătorii au optat pentru trimiterea voturilor lor la misiunea diplomatică sau oficiile consulare ale României.

”Asiguraţi-vă că le trimiteţi din timp astfel încât ele să ajungă până la termenul limită!”, subliniază Dan Mihalache în mesajul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *