Skip to content
Politică Video

Ambasadorul Dan Mihalache, anunț în premieră privind dosarul Sky News EXCLUSIV

psnews.ro

Invitatul primei ediții a interviurilor video PSnews.ro din acest sezon este Excelența Sa Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra.

Diplomatul a vorbit, în exclusivitate pentru PSnews.ro, despre întrunirea comisiei rogatorii româno-britanice pentru audierea celor trei realizatori TV de la Sky News, în dosarul în care DIICOT i-a pus sub urmărire penală pentru transmiterea de informații false, în legătură cu scandalul presupușilor traficanți de arme.

Astfel, diplomatul a catalogat drept „o făcătură” întregul demers al celor trei realizatori TV care au înscenat reportajul cu așa-zișii „traficanți” de arme. În opinia lui Dan Mihalache, „o făcătură trebuie să aibă un obiectiv: punerea în discuție a capacității României de a fi un furnizor de securitate, de a-și controla granițele, de a controla rețelele de trafic de armament”.

„Autoritățile britanice știu foarte bine, pentru că au o bună cooperare cu autoritățile polițienești și cu serviciile de informații române”, a subliniat ambasadorul.

Pe de altă parte, Dan Mihalache a apreciat că, în momentul de față, „suntem la jumătatea drumului în ceea ce privește Sky News”.

„Ca atare, prefer să nu fac foarte multe speculații, ci să mă țin strict de constatările pe care (…) DIICOT-ul le-a făcut, care sunt formalizate într-un rechizitoriu și care au fost înaintate deja și autorităților britanice, sub forma unei comisii rogatorii. Autoritățile britanice, în speță ceea ce este la ei Ministerul de Interne, vor operaționaliza această comisie rogatorie, vor pune întrebările inclusiv cetățenilor britanici participanți la această operațiune (…). De asemenea, aștept cu foarte mult interes momentul în care autoritatea similară cu ceea ce avem noi Consiliul Național al Audiovizualului (…) va judeca un număr de plângeri care au fost făcute inclusiv de către noi, de către ambasadă, în legătură cu acest caz”, a detaliat reprezentantul României în Regatul Unit.

Secvența este disponibilă între momentele 6:39 și 9:36

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *