Skip to content
Politică

Ambasadorul Dan Mihalache, surprins în timp ce încălca legea: Mai filmaţi? FOTO

Dan Mihalache (ambasadorul României la Londra) a fost surprins, recent, în timp ce încălca legea.

A fost o atmosferă destinsă la prima întâlnire cu presa a noului ambasador al României în Marea Britanie, Dan Mihalache.

În mijlocul discuțiilor care se purtau într-una dintre sălile Institutului Cultural Român, Mihalache a întrebat senin: „Mai filmați? Că vreau să îmi aprind o țigară!” Nonșalant, a început săfumeze și i-a invitat pe ziariștii fumători să facă la fel: „Puteți să fumați și voi!” Câțiva chiar i-au urmat exemplul și și-au aprins, la rândul lor, țigările, relatează ziarulromanesc.net.

La sfârșitul întâlnirii, ambasadorul a primit cadou o brichetă , de la una dintre jurnalistele prezente.

Cum întâlnirea se ținea la ICR, spațiu public, dar și loc de muncă, unde atât legislația română, cât și cea britanică, interzic fumatul, ar fi fost normal, credem noi, ca această atitudine nonconformistă” a ambasadorului să fie sancționată măcar de angajații instituției. În loc să facă asta, directorul ICR Londra, Dorian Branea, a pus la dispoziția clubului fumătorilor câteva scrumiere.

Nu a contat că în încăpere erau și nefumători, cum nu a contat faptul că se încălca legea.

Potrivit normelor diplomatice, clădirile ambasadelor sunt supuse legislației statelor gazdă. „Imobilul misiunii diplomatice se află, totuşi, sub jurisdicţia legislativă a statului acreditar; i se aplică legealocului (lex rei sitae), adică legea care reglementează contractul de închiriere, ca şi tranzacţiile comerciale perfectate asupra sediului misiunii, inclusiv toate taxele referitoare la asemenea tranzacţii”, se arată pe juspedia.ro.

Legislația britanică interzice fumatul în locurile publice și la locul de muncă. Potrivit Health Act 2006, fumatul în locurile publice este considerat contravenție și este sancționat cu amendă.

1 comentariu la “Ambasadorul Dan Mihalache, surprins în timp ce încălca legea: Mai filmaţi? FOTO

  1. Individul asta ne face de ras nu doar cand doarme ci si atunci cand graieste ceva. Este de-a dreptul gretos iar sustinerea lui de catre presedinte, in functii de asemenea anvergura este suspecta. In mod normal nu ar depasi conditia unui…portar de intreprindere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *