Skip to content
Politică

Ambasadorul Federației Ruse la București, primit de Patriarhul Daniel

Biroul de presa al Patriarhiei a transmis că Patriarhul Daniel l-a primit miercuri la Resedinta patriarhala, pe Oleg Malghinov, Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, la incheierea misiunii diplomatice in Romania.

Preafericirea Sa a subliniat importanta dialogului bilateral intre Patriarhia Romana si Patriarhia Moscovei ca premisa a cooperarii si cultivarii relatiilor fratesti in domeniile cultural, educational si spiritual. In acest context, Patriarhul Romaniei a mentionat importanta participarii reprezentantilor celor doua Biserici Ortodoxe surori, in special a tinerilor, la diferite evenimente, pentru o mai buna cunoastere reciproca si o marturie crestina comuna in lumea de astazi„, afirma sursa citata, potrivit hotnews.ro.

Redăm comunicatul de presă:

Domnul ambasador a exprimat recunostinta pentru primire si a subliniat ca in timpul misiunii diplomatice in Romania a putut cunoaste mai bine cultura, traditia si spiritualitatea poporului roman majoritar ortodox.

In acelasi timp, Excelenta Sa a apreciat rolul important pe care Biserica Ortodoxa Romana il are in societatea romaneasca prin promovarea valorilor evanghelice ale pacii si bunei intelegeri in plan intern, precum si in cultivarea relatiilor interortodoxe si intercrestine.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a multumit domnului Oleg Malghinov pentru echilibrul si intelepciunea manifestate in timpul mandatului sau diplomatic si a exprimat speranta ca aceasta atitudine va fi continuata si de noul ambasador al Federatiei Ruse la Bucuresti.”

Oleg Malghinov a fost primit la Patriarhie si in iunie anul trecut, in cadrul vizitei diplomatul rus apreciind „rolul important pe care Bisericile Ortodoxe il au prin valorile spirituale pe care le impartasesc in pastrarea unui climat de pace si intelegere intre popoare„.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *