Skip to content
Internațional

Ambasadorul Finlandei la București: „Nerespectarea valorilor fundamentale ale Uniunii este cu adevărat cea mai mare ameninţare”

Nine O' Clock

Finlanda, o ţară cu 5.5 milioane de cetăţeni, este membru al Uniunii Europene din 1995. Premierul Juha Sipilä este reprezentantul statului nordic, la reuniunea Consiliului European, de la Sibiu. Înaintea summit-ului, Excelența Sa Päivi Pohjanheimo, ambasadorul Finlandei la București, a declarat pentru Digi24 că „speră, ca un rezultat al preşedinţiei UE a României, românii să se simtă mai ataşaţi de familia europeană”.

ES Päivi Pohjanheimo, ambasadorul Finlandei la București: „Cred că ce vedem noi foarte clar în Finlanda este faptul că nerespectarea valorilor fundamentale ale Uniunii, din interiorul familiei unite este cu adevărat cea mai mare ameninţare, cel mai mare pericol pe care le avem de înfruntat. De aceea, cred că dacă avem şansa să transmitem un mesaj clar de susţinere a tuturor valorilor pentru care ne-am angajat toţi să le susţinem, să le apărăm şi să lucrăm conform lor între statele membre, dacă vom fi capabili să transmitem acest mesaj de la Sibiu, chiar de ziua Europei, pe 9 mai, acesta ar fi cu adevărat ceva bun”.

Finlanda preia de la România, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, de la 1 iulie 2019.

ES Päivi Pohjanheimo: „Cred că toţi românii ar trebui să fie foarte mândri de faptul că ţara lor conduce Uniunea Europeană, pentru că este o responsabilitate uriaşă pentru fiecare stat membru. Este posibil ca românii să înţeleagă semnificaţia Uniunii în vieţile lor zilnice şi ce responsabilitate înseamnă pentru ţările care preiau preşedinţia rotativă. Sper, ca un rezultat al preşedinţiei UE a României, românii să se simtă mai ataşaţi de familia europeană”, scrie digi24.ro.

 i

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *