Skip to content
Societate

Ambasadorul Israelului salută promulgarea Legii privind înfiinţarea Muzeului Holocaustului: România a dovedit că şi-a însuşit lecţia trecutului şi a devenit un model de bune practici pe plan european

Ecopolitic

Ambasadorul Israelului, David Saranga, salută promulgarea Legii privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România de către preşedintele Klaus Iohannis. ”România a dovedit pe deplin că şi-a însuşit lecţia trecutului şi a devenit un model şi un exemplu de bune practici pe plan european”, a transmis Excelenţa Sa, potrivit news.ro.

”Apreciez în mod deosebit sprijinul Preşedintelui, al Guvernului şi al Parlamentului în privinţa înfiinţării Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului. Acesta va constitui, fără urmă de îndoială, un instrument important în confruntarea capitolului întunecat al Shoah-ului în România. România este o ţară care nu numai că promite măsuri, ci una care şi adoptă o poziţie fermă împotriva xenofobiei, a rasismului, a discriminării. Trăim într-o perioadă în care xenofobia, antisemitismul, intoleranţa şi negarea Holocaustului sunt chestiuni problematice în Europa. România a dovedit pe deplin că şi-a însuşit lecţia trecutului şi a devenit un model şi un exemplu de bune practici pe plan european în acest domeniu”, a transmis, marţi, ambasadorul Israelului, David Saranga.

Porivit acestuia, în ultimii ani, autorităţile din România au depus eforturi remarcabile în promovarea educaţiei asupra subiectului Holocaustului, prin măsuri concrete.

”Informarea generaţiilor tinere cu privire la Shoah, promulgarea de legi ce interzic negarea Holocaustului, previn şi combat antisemitismul, precum şi obţinerea unei definiţii de lucru a antisemitismului sunt doar câteva exemple ale proiectelor de succes desfăşurate în România”, a mai transmis Ambasada Israelului.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, într-o ceremonie publică, legea privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România. „(…) cea mai importantă lecţie pe care acest muzeu o va transmite, din generaţie în generaţie, este aceea de a nu uita”, a spus Iohannis.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *