Skip to content
Economie

Ambasadorul Japoniei la București în vizită la CCIR

Ccir.ro

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), domnul Mihai Daraban, a primit, azi, 4 februarie, vizita E.S., domnul Hitoshi Noda, Ambasadorul Japoniei în  România. Întrevederea a avut loc în contextul în care CCIR intenționează să realizeze o misiune economică în Japonia, în toamna acestui an, în vederea dezvoltării relațiilor comerciale bilaterale dintre cele două state.

Președintele CCIR, domnul Mihai Daraban, a ținut să sublinieze colaborarea excelentă dintre Camera de Comerț și Industrie a României și Japan External Trade Organization (JETRO) și a apreciat implicarea Ambasadei Japoniei în România în organizarea unor evenimente cu impact deosebit asupra mediului de afaceri din țara noastră.

„Pe parcursul anului trecut, împreună cu Ambasada Japoniei la Bucuresti am organizat o serie de evenimente de promovare a Acordului de Parteneriat Economic Uniunea Europeană – Japonia, în scopul prezentării mediului de afaceri din România a implicațiilor, dar mai ales al beneficiilor pe care acest acord, intrat în vigoare la 1 februarie 2019, le aduce. Anul acesta, vom continua acțiunile de promovare a Acordului și vom organiza o misiune economică în Japonia în scopul internaționalizării business-ului românesc și a întăririi relațiilor comerciale dintre cele două state”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

„Apreciem în mod deosebit acțiunile de promovare ale Acordului de Parteneriat Economic Uniunea Europeană – Japonia, derulate de CCIR în cursul anului trecut precum și sprijinul acordat de România în procesul de perfectare al acestui acord. Companiile japoneze sunt foarte interesate în dezvoltarea afacerilor în România, iar diseminarea informațiilor către mediul de afaceri privind simplificarea procedurilor vamale, odată cu intrarea în vigoare a acordului, este deosebit de importantă”, a susținut E.S., domnul Hitoshi Noda, Ambasadorul Japoniei în  România.

Background

Conform informațiilor oferite de ONRC, la nivelul lunii octombrie 2018, Japonia se regăsește pe locul 24 în clasamentul top 50 pe țări de rezidență a investitorilor cu participare străină la capitalul social. În prezent, pe teritoriul României activează un număr de 369 companii cu capital japonez, cu 239,34  mil. Euro capital social subscris japonez. Totalul investițiilor directe japoneze în România este de 315 milioane euro, potrivit ccir.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *