Skip to content
Politică

Ambasadorul Marii Britanii a dormit afară, în semn de solidaritate cu oamenii străzii

nineoclock.ro

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a dormit afară, în semn de solidaritate cu oamenii străzii.

Diplomatul și-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă într-un sac de dormit, afară, alături de câţiva voluntari, în cadrul unui eveniment organizat în sprijinul persoanelor fără adăpost, care a avut loc într-un spaţiu special amenajat la un restaurant din București.

El a declarat pentru News.ro că este greu de imaginat situaţia în care se află astfel de persoane şi că soluţiile pentru acestea sunt complicate, cel mai important fiind să li se acorde atenţie.

„Din fericire, nu am fost în viaţa mea în această situaţie şi un astfel de eveniment cred că este foarte pozitiv, dar inevitabil este artificial. Eu mâine o să mă întorc acasă, la familia mea (deci este dificil de imaginat situaţia oamenilor fără adăpost), dar cred că astfel de eveniment marchează un respect pentru ei, solidaritate cu ei. Soluţiile din păcate sunt dificil de găsit. Problemele oamenilor fără adăpost sunt complicate. Cel mai important, după părerea mea, este să li se acorde atenţie. (…) Fiecare familie are o situaţie diferită”, a punctat Brummell.

Paul Brummell s-a alăturat astel Zilei internaţionale dedicate oamenilor fără adăpost (World Homeless Action Day), marcate în întreaga lume pe 10 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *