Skip to content
Economic Politică

Ambasadorul Muntenegru la București, în vizită la CCIR

Ccir.ro

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a primit, azi, 12 februarie, vizita E.S. dl. Goran Poleksić – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Muntenegru în România, în scopul întăririi relațiilor economice bilaterale dintre cele două state.

În cadrul întrevederii, au fost abordate teme de interes comun, precum dezvoltarea infrastructurii în Muntenegru și România și, implicit, a sectorului turistic. Totodată, a fost luată în discuție importanța industriei constructoare de nave, România dispunând de mai multe șantiere navale, atât la Marea Neagră, cât și la Dunăre.

Sectorul turistic reprezintă o componentă importantă în economia muntenegreană și acest lucru poate reprezenta o bună oportunitate de cooperare economică, prin deschiderea unei conexiuni aeriene directe între cele două țări. (..) Consider că nivelul actual al schimburilor comerciale ar putea fi mult mai dezvoltat, întrucât cifrele pe care le avem în prezent nu reflectă și categoriile de bunuri care sunt exportate din România prin țări terțe”, a declarat Președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

Apreciez în mod deosebit colaborarea la nivel politic dintre România și Muntenegru și îmi doresc o dezvoltarea mai puternică a cooperării economice. După cum arată datele statistice, numărul turiștilor români care vizitează, anual, Muntenegru ajunge la 30.000 persoane pe an, majoritatea călătorind individual. În acest sens, avem în vedere mai multe investiții în infrastructură pentru a realiza o conexiune mai bună între cele două țări”, a subliniat E.S. dl. Goran Poleksić, potrivit ccir.ro.

Totodată, E.S. dl. Goran Poleksić a lansat o invitație către reprezentanții CCIR de a organiza, împreună, un forum de afaceri, în marja viitoarei vizite a premierului muntenegrean în România.

Background

Conform informațiilor oferite de ONRC, la nivelul lunii septembrie 2018, valoarea schimburilor comerciale dintre România și Muntenegru se ridica la 32,33 milioane euro. În România își desfășoară activitatea un număr de 24 de companii cu capital muntenegrean, valoarea capitalului social subscris fiind de 20 de mii de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *