Skip to content
Politică

Ambasadorul Regatului Marii Britanii la București, în vizită la CCIR

www.ccir.ro www.ccir.ro
" "

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a primit, azi, 19 mai, vizita E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Marii Britanii la București, în scopul identificării unor soluții de creștere a volumului schimburilor comerciale dintre cele două state, în noul context provocat de pandemia de COVID 19.

În cadrul acestei întrevederi, stabilită la solicitarea ambasadei Regatului Marii Britanii la București, au fost abordate teme, precum: situația mediului de afaceri românesc în perioada pandemiei COVID 19, măsurile pentru repornirea economiei și stadiul negocierilor relației post-Brexit dintre Uniunea Europeană și Regatul Marii Britanii.

" "
" "

„Din fericire, în România, nu toate sectoarele economice și-au sistat sau diminuat activitatea, în această perioadă. Construcțiile civile, producția industrială, șantierele navale si agricultura sunt domenii unde activitatea a continuat în parametri relativ normali, iar în sectorul construcții navale s-au făcut, în unele cazuri, angajări noi. Menținerea activității în asemenea sectoare  va putea contribui la o redresare mai facilă a economiei românești în perioada următoare. CCIR monitorizează cu atenție evoluțiile mediului de afaceri şi sprijină constant dialogul dintre acesta și Guvernul României. Recent, am transmis autorităților o listă de 73 de propuneri de măsuri menite să ajute mediul de afaceri din țara noastră în perioada pandemiei”, a declarat preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban, potrivit site-ului CCIR.

„Consider că economia românească are capacitatea de a reveni la normal într-o perioadă relativ scurtă, în contextul unui efort comun depus atât de mediul privat cât și de autoritățile centrale. În acest context, devine foarte important să identificăm împreună oportunități pentru intensificarea schimburilor comerciale dintre cele două țări și să promovăm oportunitățile de investiții pe care România le poate oferi antreprenorilor britanici. Nu în ultimul rând, este necesară o consolidare a relațiilor de colaborare între CCIR şi British Romanian Chamber of Commerce”, a declarat E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Marii Britanii la București

Context

Conform informațiilor oferite de ONRC, la nivelul anului 2019, valoarea schimburilor comerciale dintre România și Regatul Marii Britanii se ridica la 4,2 miliarde euro. Numărul total al companiilor din Marea Britanie active în România, în martie 2020, era de 5986, cu o valoare totală a capitalului social subscris de aproape 1.03 miliarde de  Euro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *