Skip to content
Economie

Ambasadorul Republicii Chile, în vizită la CCIR

CCIR
" "

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a primit, azi, 18 februarie, vizita E.S. dl. Jorge A. Tagle, Ambasadorul Republicii Chile la București, în scopul identificării unor soluții de creștere a volumului schimburilor comerciale dintre cele două state.

În cadrul acestei întrevederi, au fost identificate perspective de cooperare dintre Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Ambasada Republicii Chile la București pentru intensificarea schimburilor comerciale bilaterale.

" "
" "

După aderarea României la Uniunea Europeană, economia noastră s-a bazat în mare parte pe sistemul de subcontractare al societăților românești de către companii multinaționale prezente pe piețele extra-UE. Există însă companii mixte pe teritoriul României, antreprenorii beneficiind astfel de avantajele oferite de statutul României de membru al Uniunii Europene, cum ar fi subvențiile acordate de UE pentru agricultură. În prezent, sunt înregistrate 23 de companii cu capital chilian în România”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

Deși guvernele din Chile și România dețin numeroase acorduri de cooperare, de aproape 26 de ani, acestea ar trebui îmbunătățite în concordanță cu noile teme care afectează relațiile economice dintre cele două state, cum ar fi: comerțul electronic, documentele de origine ale mărfurilor etc. Antreprenorii chilieni trebuie să conștientizeze avantajele parteneriatului direct cu companiile din România. În prezent, produsele chiliene, cum ar fi fructele sau vinul, ajung în Romania importate din terțe țări, prin intermediari, astfel încât ar fi ideal să se creeze în România un hub pentru aceste produse”, a declarat E.S. dl. Jorge A. Tagle, Ambasadorul Republicii Chile la București.

Conform informațiilor oferite de ONRC, la nivelul anului 2018, valoarea schimburilor comerciale dintre România și Chile se ridica la 27 milioane de euro. Numărul total al companiilor din Chile active în România, în ianuarie 2020, era de 23, cu o valoare totală a capitalului social subscris de aproape 50 de mii de  Euro, potrivit CCIR.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *