Skip to content
Economie

Ambasadorul Republicii Serbia în România, în vizită la CCIR

ccir.ro
" "

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a primit, pe 6 octombrie, vizita E.S. domnul  Stefan Tomašević, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Serbia în România, în scopul identificării unor soluții de creștere a volumului schimburilor comerciale dintre cele două state, în noul context provocat de pandemia de COVID 19.

În cadrul acestei întrevederi, stabilită la solicitarea ambasadei Republicii Serbia în România, au fost abordate teme, precum: situația mediului de afaceri românesc în perioada pandemiei COVID 19, măsurile pentru repornirea economiei și analizarea stadiului cooperării economice dintre România și Republica Serbia.

" "
" "

„Felicit poziția Serbiei cu privire la Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării, dat fiind faptul că acest proiect are o importanță deosebită pentru dezvoltarea comerțului internațional pe cale navigabilă. Este foarte important să existe un proiect comun al statelor riverane spre a fi prezentat la nivelul instituțiilor Uniunii Europene. În plus, atât Serbia cât și România pot beneficia de o creștere și o dezvoltare a turismului din această zonă”, a declarat preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

„În momentul de față, volumul schimburilor comerciale dintre cele două state este unul bun dar există un potențial mare de creștere. Este necesar să promovăm accesul bilateral de produse. În acest sens, devine prioritară modificarea acordului referitor la punctul de trecere a frontierei de stat româno-sârbe Lunga – Nakovo, ce ar contribui la dezvoltarea schimburilor comerciale bilaterale, precum și realizarea proiectului referitor la autostrada Timișoara-Belgrad”, a declarat E.S. domnul  Stefan Tomašević, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Serbia în România.

Background

Conform informațiilor oferite de ONRC, la nivelul anului 2019, valoarea schimburilor comerciale dintre România și Republica Serbia se ridica la 1,69 miliarde euro. Numărul total al companiilor din Republica Serbia active în România, în septembrie 2020, era de 655, cu o valoare totală a capitalului social subscris de aproape 12.44 milioane de  Euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *