Skip to content
Politică

Ambasadorul român în Marea Britanie: „BEC a spus că e ILEGALĂ prelungirea programului de vot”

 Ambasadorul român în Marea Britanie a declarat, duminică seara, că au fost probleme cu votul deoarece membri secției de vot nu au putut face față volumului mare de alegători.

De asemenea, ambasadorul român a spus că responsabilitatea revine BEC și ca atunci cand au cerut prelungirea programului de vot, BEC a raspuns ca este ilegal.

„Alegerile au fost organizate conform BEC. Au fost 11 sectii de vot. În 2009 si la europarlamentare au fost cate 8 sectii. Acum le-am suplimentat. In Londra erau 2 sectii, acum sunt 3 sectii. Ambasada Romaniei nu are responsabilitati in ceea ce priveste derularea procesului de vot in interiorul sectiei. Responabilitatea revine BEC.  S-a solicitat de catre birourile electorale la Bucuresti la BEC aprobarea ca oamenii care nu s-au prezentat  (n.r. – reprezentantii in sectiile de vot) sa fie inlocuiti cu oamenii din Ambasade, sau alti voluntari, raspunsul a fost ca nu se poate acest lucru. Birouri au functionat cu 3, 4 oameni, in conditiile in care erau cozi afara de alegatori. S-a cerut prelungirea programului de vot. Răspunsul a fost ca legea nu permite prelungirea”, a declarat ambasadorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *