Ambasadorul României în Israel: Situaţia românilor aflaţi în Israel este sub control şi este foarte diversă

Radu Ioanid
Sursa foto: facebook

Situaţia românilor aflaţi în Israel este sub control şi este foarte diversă, cu sute de solicitări de repatriere, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.

„A fost un atac terorist de mare anvergură, cu nişte consecinţe îngrozitoare. (…) Execuţii de civili, familii întregi care stăteau la masă, civili luaţi ostatici, vorbim despre copii, vorbim despre bătrâni, persoane cu dizabilităţi, s-a bătut joc de cadavre. (…) Este o barbarie ceea ce s-a întâmplat, ne apropiem de cifra de 1.000 de morţi şi discutăm despre o sută de ostatici, posibil şi 130 şi peste 2.000 de răniţi. Deci, a fost un dezastru pentru Statul Israel, este un şoc. (…) Deja ofensiva navală şi aeriană a început, ne aşteptăm la o mare ofensivă terestră în zilele următoare în direcţia Gaza. Nu ştim ce se va întâmpla cu frontul de nord. Deocamdată au fost mici ciocniri şi toată lumea speră că lucrurile nu se vor dezvolta acolo, respectiv graniţa cu Libanul şi cu Siria”, a afirmat el.

Potrivit ambasadorului, din păcate, istoria Statului Israel este „jalonată de astfel de crize”.

„Aeroportul funcţionează normal. Sunt companii aeriene, în special vest-europene, nord-americane care au sistat curse, dar aeroportul funcţionează normal. Pe ici – colo se aud explozii ale antiaerienei şi există alarme din cauza rachetelor trase de Hamas, dar pagubele atât umane, cât şi materiale au fost relativ marginale, circulaţia autovehiculelor este redusă. (…)Viaţa îşi continuă cursul. În apropiere de Gaza nu aş îndrăzni să fac o descriere atât de roz a situaţiei de acolo”, a arătat Ioanid.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: