Skip to content
Republica Moldova

Ambasadorul României în Moldova: România a fost, este și va fi alături de R. Moldova

facebook

Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, a întâmpinat la vama Leușeni convoiul cu cele 20 camioane cu ajutor medical anti-COVID, pentru cetățenii R. Moldova.

Oficialul a menționat că acesta este un moment important pentru relațiile dintre R. Moldova cu România și a întâmpinat cu o imensă bucurie delegația și cele 20 autocamioane cu asistență umanitară, din partea guvernului român, pentru a ajuta cetățenii R. Moldova să depășească această pandemie.

Este un gest de solidaritate, imens, prin care subliniem și cu acest prilej că România a fost, este și va fi alături de R. Moldova. Dincolo de parcursul european pe care ni-l doirim să fie realizat, România este alături de cetățenii R. Moldova. Sunt 20 de autocamione care conțin echipamente medicale, medicamente esențiale în lupta cu COVID-9 care vor ajunge în toate raioanele din R. Moldova, spre beneficiul doctorilor, spre beneficiul cetățenilor. Mi se pare important să fim alături de autoritățile din R. Moldova. Le mulțumesc tutoror celor din România care au făcut posibil acest ajutor, în primul rând poporului român, pentru că aceste ajutoare sunt plătite din impozitele cetățenilor români, președintelui României și Guvernului român”, a declarat Ioniță, conform deschide.md.

Amintim că, Guvernul României a alocat din fondul de rezervă o sumă de 16,5 milioane de lei, pentru a putea oferi acest ajutor important cu echipamente, materiale și medicamente necesare pentru cetățenii R. Moldova în lupta contra epidemiei de COVID-19. Guvernul României donează către cetățenii din R. Moldova 500 mii măști FFP2, 25 mii combinezoane, 200 mii măști, medicmanete, 1200 flacoane de Plakemil și 1600 flacoane Kaletra, care pot să asigure tratamentul pentru un număr dublu față de cetățenii din Basarabia care sunt infectați cu COVID-19. De asemenea, sunt cantități de biocide, 25 mii de litri de biocide și 45 mii litri flacoane de spirt, viziere, ochelari, lucruri necesare pentru a sigura sănătatea personalului medical. Ieri premierul român Ludovic Orban a anunțat că România va completa cantitățile cât va fi absolut necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *