Ambasadorul României în SUA face o vizită în California

Sursa foto: Twitter - Andrei Muraru

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a vizitat statul american California în perioada 16-23 octombrie 2024, ca parte a turneului „50 States, One Community”, relatează un comunicat remis sâmbătă AGERPRES de ambasada română la Washington.

California este al 32-lea stat american din acest turneu, menţionează comunicatul citat. În San Francisco/ Bay Area/ Silicon Valley, agenda economică a vizitei a inclus vizite la companii din domeniul IT şi al inteligenţei artificiale (artificial intelligence – AI) – care sunt deja prezente sau ar urma să includă România pe lista statelor în care vor fi prezente. În cadrul vizitei la compania NVIDIA, unul dintre cei mai importanţi jucători ai momentului în domeniul AI – produce cipurile necesare dezvoltării industriei şi concurează cu Apple şi Microsoft în topul celor mai valoroase companii din lume – au fost atinse subiecte precum dezvoltarea suveranităţii în domeniul AI în România, posibilitatea deschiderii unor centre de date în estul Europei şi ingredientele unui ecosistem de business care poate sprijini dezvoltarea industriei.

Tot în Silicon Valley, ambasadorul a vizitat compania Tarana Wireless, fondată de Sergiu Nedevschi, cu planuri de extindere pe piaţa din România în ce priveşte infrastructura wireless, dar şi compania CrowdStrike, pentru care România este un actor important, având în vedere că ţara noastră găzduieşte un centru de inovare al companiei la care lucrează aproximativ o treime din numărul total de angajaţi pe care compania îi are în Europa. Ambasadorul român a prezentat potenţialul României în ce priveşte dezvoltarea domeniului IT, a economiei digitale, dar şi a sectorului energiei, important pentru dezvoltarea centrelor de date cu care este alimentată dezvoltarea inteligenţei artificiale.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: