Skip to content
Politică

Ambasadorul României în SUA, întâlnire cu judecători ai Curții Supreme a Statelor Unite

Facebook/Andrei Muraru

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a avut o întâlnire cu doi dintre cei nouă judecători ai Curții Supreme de Justiție din SUA. Andrei Muraru a fost încântat să descopere că unul dintre magistrați, Stephen Breyer, are rădăcini românești, străbunicul său fiind emigrând din România în Statele Unite.

”Onorat să îi cunosc pe doi dintre titanii sistemului de justiție American – în cadrul unei întâlniri cu judecătorul Stephen Breyer, în timpul căreia ni s-a alăturat și judecătorul Samuel Alito, ei fiind doi dintre cei nouă membri ai Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite.

Am avut o conversație extrem de plăcută cu judecătorul Breyer, care are rădăcini românești, mai precis transilvănene – străbunicul lui patern a emigrat din România în Statele Unite, unde s-a stabilit în Cleveland, Ohio. Stephen Breyer s-a născut însă în San Francisco, California.

Am discutat și despre relația dintre România și Statele Unite, care indubitabil se află într-un punct de climax, iar unul dintre cele mai importante noduri de legătură ale parteneriatului nostru bilateral este angajamentul comun față de securitatea și prosperitatea transatlantică. Am vorbit și despre vizita pe care am făcut-o recent în Cleveland, acolo unde s-au stabilit printre primele comunități de români din Statele Unite.

I-am transmis judecătorului Breyer faptul că Statele Unite au susținut parcursul democratic al României, care a început în urmă cu 30 de ani (chiar înainte, prin intermediul posturilor de radio Europa Liberă și Vocea Americii) – în Statele Unite am găsit de la debutul nostru democratic un partener care ne-a ajutat în procesul de consolidare a drepturilor și libertăților câștigate. În fine, printre afinitățile noastre comune, pregnant este respectul pentru statele noastre, pentru democrație și pentru statul de drept”, a scris Andrei Muraru pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *