Skip to content
Politică

Ambasadorul României la Londra, Laura Popescu, i-a prezentat reginei Elisabeta a II-a scrisorile de acreditare

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Ambasadorul României la Londra, Laura Popescu, şi-a prezentat joi scrisorile de acreditare reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, aceasta preluând postul de la fostul ambasador Dan Mihalache.

„Am fost deosebit de onorată să prezint Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a scrisorile de acreditare ca ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Buckingham”, a afirmat Laura Popescu într-o postare publicată pe Facebook de ambasada României de la Londra.

„Mulţumesc Majestaţii Sale pentru primirea călduroasă şi discuţia avută! Aprofundarea relatiilor româno-britanice şi a Parteneriatului Strategic este una dintre priorităţile mele ca ambasador. Relaţia cu Regatul Unit este foarte importantă şi datorită remarcabilei comunităţi româneşti, cu o contribuţie semnificativă la viaţa de zi cu zi a acestui stat”, mai notează aceasta.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în 22 ianuarie decretul privind acreditarea Danielei-Laura Popescu în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Anterior, postul a fost deţinut de Dan Mihalache, fost consilier prezidenţial, numit tot în 22 ianuarie ambasador în Cipru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *