Skip to content
Politică Puterea Știrilor Video

Ambasadorul României la Londra: Orice român care poate obține o funcție de decizie la nivel european trebuie încurajat

psnews.ro

Excelența Sa, Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra a fost invitat la emisiunea ”Puterea Știrilor”  în cadrul căreia a vorbit, printre altele, și despre opoziția politică din România, atât la nivel general cât și în ceea ce privește opoziția față candidatura Laurei Codruța Kovesi, pentru funcția de procuror-șef european.

Ambasadorul României la Londra a precizat că într-o țară democratică opoziția este inexistentă, dar că poate fi combătută prin ”un pic de consistentă și reorientare a dezbaterii”.

”Nu este rolul meu să mă exprim asupra opoziției puterii . Întotdeauna va există într-o țară democratică, opoziție , poate că un pic de consistentă și reorientare a dezbaterii ar fi de dorit. Dar prefer să mă mențin la un nivel general” a afirmat Excelența Sa.

Totodată, ambasadorul României la Londra a precizat despre opoziția politică față de candidatura șefiei la Parchetul European a lui  Kovesi, că acest lucru va afecta imaginea României și  că ”o să fie complicat și pentru dumneaei”.

„Nu doresc  să comentez acest lucru, doar că face parte din acest never ending story pe tema justiției, o să fie complicat și pentru dumneaei,  sigur că afectează imaginea României, mă rog, e paradoxal, ea totuși avea o imaginea publică europeană consolidată, eu cred în principiu că orice român care poate obține o funcție de de decizie la nivel european trebuie încurajat”, a conchis Excelența Sa, Dan Mihalache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *