Skip to content
Politică

Ambasadorul României la Londra, RECOMANDARE pentru toți românii care vor să trăiască în Marea Britaniei și după #BREXIT

bbc.com

Excelența Sa, Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, într-o postare pe pagina sa de Facebook, le recomandă românilor care vor să trăiască în Marea Britaniei și după #BREXIT să își înregistreze statutul în cadrul procedurii lansate de autoritățile britanice.

”Recomandarea mea pentru toți românii care vor să trăiască în Marea Britaniei și după #BREXIT este să își înregistreze statutul în cadrul procedurii lansate de autoritățile britanice (Home Office )în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit, respectiv statut de rezident permanent (#settled status) și statut de stabilire provizorie (#pre-settled status)”, scrie acesta pe Facebook.

Amintim că negociatorul-şef UE, Michel Barnier, a declarat marți că Uniunea Europeană este pregătită să acorde o amânare suplimentară privind Brexit.

Barnier speră ca negocierile între conservatorii aflaţi la putere şi opoziţia laburistă britanică să conducă la degajarea unei majorităţi în vederea deblocării acordului Brexitului.

Cu o zi înaintea unui summit european extraordinar, în care urmează să se ia o decizie cu privire la acordarea sau nu Londrei a unei noi amânări a Brexitului, Barnier spune că durata unei a doua amânări după 12 aprilie depinde de justificarea pe care urmează să o prezinte premierul britanic Theresa May.

”Durata unei amânări trebuie să corespundă scopului unei asemenea amânări”, a declarat într-o conferinţă de presă, la Luxemburg, Barnier, informează News.ro.

O serie de miniştri europeni, reuniuni la Luxemburg să pregătească summitul de miercuri, s-au pronunţat anterior în acelaşi sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *