Skip to content
Internațional

Ambasadorul României la Londra s-a înregistrat online pentru votul prin corespondență pe platforma www.votstrainatate.ro

Calea Europeana

Ambasadorul României la Londra s-a înregistrat pe platforma online www.votstrainatate.ro pentru a vota prin corespondența la viitoarele alegeri prezidențiale din luna noiembrie, potrivit caleaeuropeană.ro.

”Mă bucur că mă voi afla, alături de toți cetățenii români din străinătate care s-au înregistrat pentru #VotulPrinCorespondență, printre primii alegători care își vor exercita acest drept la Alegerile pentru Președintele României din 10 și 24 noiembrie 2019”, transmite acesta pe pagina de Facebook.

Ambasadorul Dan Mihalache consideră un avantaj, posibilitatea de a vota de acasă, trimițând buletinul de vot prin poștă. Acest drept îl au doar românii care au reședința în străinătate. ”Profitați de el! Înregistrați-vă pentru a vota de acasă! Înregistrați-vă pentru #VotulPrinCorespondență!”, subliniază în postarea sa.

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 iulie 2019 este de 18.963.792, cu 722 mai puţini faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, potrivit căreia, la data de 30 iunie 2019 figurau în Registrul electoral 18.964.514 cetățeni români cu drept de vot, anunță AEP printr-un comunicat.

Citiți și:AEP: Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 iulie 2019 este de 18.963.792

Accesați platforma aici: votstrainatate.ro

 

În total, până marți, 13 august, orele 08:27, s-au înscris 15.266 de români, 7.746 la o secție de votare și 7.520 prin corespondență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *