Skip to content
Social

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu: Toţi sperăm ca Notre-Dame să renască

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a afirmat că, după incendiul care a afectat catedrala Notre-Dame din capitala Franţei, oamenii trăiesc „o tristeţe planetară”, deoarece milioane de persoane sunt legate sufleteşte de acest loc şi a afirmat că monumentul „va renaşte”.

Este o mare dramă şi pe măsură ce trec orele ne dăm seama cât de important, cât de grav este ceea ce s-a întâmplat ieri. Azi dimineaţă am trecut pe lângă catedrală şi ţi se strânge inima, când o vezi aşa, parcă s-a topit, parcă a devenit mai mică. Adică, au rămas turnurile, dar tot ce era în jur nu mai este, a rămas acel eşafodaj şi emoţia este foarte, foarte mare şi creşte„, a declarat pentru AGERPRES Luca Niculescu.

El a vorbit despre modul în care a fost perceput dezastrul în întreaga societate.

Am văzut că s-a oprit campania electorală pentru alegerile europene, există un elan de solidaritate care s-a pornit. Se fac colecte în mai multe părţi, în mai multe locuri, mari oameni de afaceri care fac donaţii cu sume colosale de câte 100 de milioane de euro, dar probabil sunt la început„, a subliniat Luca Niculescu.

Diplomatul a apreciat că „acest elan de solidaritate va continua„.

Am văzut reacţiile care au venit din toată lumea, reacţiile care au venit şi din România, de la cel mai înalt nivel. S-au trimis mesaje de solidaritate şi de compasiune pentru Franţa şi evident că toţi sperăm ca Notre-Dame să renască şi Notre-Dame va renaşte. Nu se va întâmpla mâine, va dura ani de zile, va dura un deceniu, va dura poate mai mult, dar această catedrală are 800 de ani„, a afirmat Luca Niculescu.

El a amintit de legătura pe care milioane de oameni o au cu această catedrală.

Toţi am citit Victor Hugo, toţi am văzut filme în care apare, toţi am citit, pentru cei mai mici, benzi desenate. Unii au văzut spectacolul de operă dedicat. Fiecare are imaginea lui cu Notre-Dame. Sunt milioane de oameni care în fiecare an îşi fac o poză în faţă la Notre Dame. Toţi aceşti oameni sunt acum atinşi, toţi aceşti oameni sunt trişti azi. Deci este o tristeţe planetară în această zi, după incendiu„, a afirmat Luca Niculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *