Skip to content
Politică

Ambasadorul SUA a transmis un mesaj militarilor români răniți în Afganistan

 

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a transmis un mesaj celor trei militari români răniți duminică în Afganistan și a evidențiat rolul vital al trupelor românești în misiunea NATO.

„Am aflat cu tristețe despre soldații români răniți duminică, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în timpul unei misiuni în Afganistan. În numele Guvernului SUA, doresc să îmi exprim sincera compasiune pentru soldați, familiile, prietenii și camarazii lor și să le doresc soldaților însănătoșire grabnică. Aceștia și-au îndeplinit misiunea cu curaj. Soldații români au un rol vital în misiunea NATO de a lupta împotriva tiraniei și extremismului în Afganistan. Statele Unite sunt mândre că România este unul dintre cei mai apropiați aliați ai săi în Afganistan. Le datorăm recunoștință acestor tineri și curajoșilor soldați, bărbați și femei, din Forțele Armate Române, pentru curajul și abnegația lor”, afirmă șeful reprezentanței diplomatice americane, citat de agerpres.ro.

Cei trei militari fac parte din Batalionul 811 Infanterie Protecția Forței „Dragonii Transilvani” și au fost răniți duminică dimineață în apropiere de Baza militară de la Kandahar, în urma exploziei unei mașini-capcană, pe timpul executării unei misiuni de patrulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *