Ambasadorul SUA la Budapesta avertizează cu privire la legăturile „strânse şi în extindere” ale Ungariei cu Rusia

Flag SUA
Sursa foto: Pixabay

Aliaţii NATO avertizează Ungaria cu privire la pericolul pe care îl comportă relaţia sa „strânsă şi în extindere” cu Rusia şi, dacă aceasta este alegerea politică a Budapestei, „va trebui să decidem cum să ne protejăm cel mai bine interesele de securitate”, a declarat joi ambasadorul american în Ungaria, David Pressman, citat de Reuters.

Relaţiile dintre Budapesta şi Washington s-au înrăutăţit ca urmare a tergiversării de către Ungaria a ratificării aderării Suediei la NATO, aprobată în cele din urmă de Budapesta luna trecută, şi, de asemenea, din cauza legăturilor strânse ale premierului naţionalist Viktor Orban cu Moscova, în pofida invaziei ruse în Ucraina.

„Aceste preocupări legitime de securitate – împărtăşite de cei 31 de aliaţi ai Ungariei – nu pot fi ignorate”, a declarat ambasadorul David Pressman într-un discurs prilejuit de cea de-a 25-a aniversare a aderării Ungariei la Alianţa Nord-Atlantică. Pressman a spus că Ungaria este un aliat „care se comportă diferit de oricare altul”.

 

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: