Skip to content
Externe

Ambasadorul SUA la ONU nu exclude ca o țară NATO să trimită trupe în Ucraina

Inquam Photos / Octav Ganea

Ambasadorul SUA la ONU, Linda-Thomas Greenfield, susține că trupele americane nu vor fi trimise direct în Ucraina, dar nu exclude ca alte țări NATO să trimită trupe.

„SUA nu vor trimite trupe, dar nu excludem ca o altă țară NATO să facă acest lucru”, a declarat ambasadorul SUA la Națiunile Unite, potrivit qmagazine.ro.

Președintele SUA, Joe Biden, va efectua o vizită în Polonia joi 25 martie și va discuta despre desfășurarea forțelor de menținere a păcii în Ucraina.

În ultima perioadă, secretarul general al NATO, dar și liderii țărilor din Europa, care fac parte din NATO, au precizat în nenumărate rânduri faptul că nu vor trimite trupe în Ucraina, asta însemnând o confruntare directă cu Rusia.

De asemenea, astăzi se desfășoară reuniunea miniștrilor de Externe din statele Uniunii Europene. Principalele subiecte de pe agendă sunt: cele mai recente evoluţii ale situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre generate de agresiunea rusă ilegală asupra Ucrainei, precum şi identificarea modalităţilor prin care UE poate acorda un sprijin imediat şi substanţial pentru Republica Moldova, în cadrul unui schimb de opinii cu ministrul Afacerilor Externe al acestei ţări, Nicu Popescu. Pe agenda reuniunii figurează şi ultimele evoluţii privind situaţia din Mali.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *